Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Paradicsomleves rántottával recept

Paradicsomleves rántottával recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 608 kcal

A Paradicsomleves rántottával hozzávalói:
60 dkg paradicsom
10 dkg szalonna
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
50 dkg vöröshagyma
1 kávéskanál cukor
1 liter tyúkhúsleves (leveskockából)

A körítéshez:
2 szelet kenyér
2 evőkanál olívaolaj
2 tojás
1 dkg vaj
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors



A Paradicsomleves rántottával elkészítési módja:
Egy liter vízben megfőzzük a leveskockát, és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, szűrő fölött, a levét felfogva kimagozzuk, és darabokra vágjuk. Egy lábasban, állandóan kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a vékonyan felkarikázott hagymát, a cukrot, és megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paradicsomot, a paradicsom levét, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, és 20 percig kislángon főzzük. A körítéshez az olajjal meglocsolt kenyereket a sütő grillrácsán vagy serpenyőben megpirítjuk. A tojásokból forró vajban lágy rántottát sütünk. A levest mélytányérokba adagoljuk, a közepükre tesszük a rántottás pirítóst, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A paradicsomleves rántottával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook