Paradicsomleves rántottával recept
60 perc
608 kcal
60 dkg paradicsom
10 dkg szalonna
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
50 dkg vöröshagyma
1 kávéskanál cukor
1 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
A körítéshez:
2 szelet kenyér
2 evőkanál olívaolaj
2 tojás
1 dkg vaj
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors
só
A Paradicsomleves rántottával elkészítési módja:
Egy liter vízben megfőzzük a leveskockát, és félretesszük. A paradicsomokat lobogó forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, szűrő fölött, a levét felfogva kimagozzuk, és darabokra vágjuk. Egy lábasban, állandóan kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a vékonyan felkarikázott hagymát, a cukrot, és megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paradicsomot, a paradicsom levét, majd sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, és 20 percig kislángon főzzük. A körítéshez az olajjal meglocsolt kenyereket a sütő grillrácsán vagy serpenyőben megpirítjuk. A tojásokból forró vajban lágy rántottát sütünk. A levest mélytányérokba adagoljuk, a közepükre tesszük a rántottás pirítóst, meghintjük reszelt sajttal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 1. 11:52
A paradicsomleves rántottával elkészítési módja és hozzávalói.