Ananászos rizskorona recept
90 perc
545 kcal
15 dkg rizs
7,5 dl tej
1 vaniliarúd
40 dkg ananász (darabolt, konzerv)
6 dkg cukor
3 tojás
2 dkg vaj
A karamellizáláshoz:
10 dkg kockacukor
Az Ananászos rizskorona elkészítési módja:
A rizst sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A tejet a hosszában kettévágott, kikapart vaníliarúddal felforraljuk. Beletesszük a rizst, lefedjük, és puhára főzzük (akkor jó, ha minden tejet magába szívott a rizs). A cukrot 2 evőkanál vízzel felforraljuk, aranyszínűre karamellizáljuk, majd a kerek közepű (savarin) formába öntjük. A formát addig forgatjuk minden irányba, míg mindenhová eljut a karamell. Amikor a rizs puha, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, és egy kis részét a forma aljába simítjuk. Befedjük ananászdarabokkal, erre rizs következik, és a sort addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. (A tetejére rizs kerüljön!) Végül meleg sütőben, vígőzben készre pároljuk, és a formában hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, tálra borítjuk. Hidegen kínáljuk.
Hidegen kínáljuk, úgy sokkal könnyebb szeletelni és finomabb is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 30. 14:32
Az ananászos rizskorona elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.