Konyakos almatorta recept
45 perc
465 kcal
30 dkg liszt
16 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
4 alma (golden)
1 citrom
3 tojás
1 tasak élesztőpor
5 cl brandy
késhegynyi só
kevés vaj és liszt (a sütéshez)
A Konyakos almatorta elkészítési módja:
Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
6 személyes adag!
Még finomabb, ha csokoládé- vagy vaníliakrémmel kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 28. 19:17
A konyakos almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.