Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Konyakos almatorta recept

Konyakos almatorta recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 465 kcal

A Konyakos almatorta hozzávalói:
30 dkg liszt
16 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
4 alma (golden)
1 citrom
3 tojás
1 tasak élesztőpor
5 cl brandy
késhegynyi só
kevés vaj és liszt (a sütéshez)


A Konyakos almatorta elkészítési módja:
Nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverünk 15 dkg cukrot, az élesztőt, a sót és a citrom héját. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és fakanállal összedolgozzuk, amíg sima és egynemű tésztát kapunk. Belekeverjük a puha vajat, és beleöntjük a brandyt. Meghámozzuk, kimagozzuk az almát, egyforma kis kockákra vágjuk. Azonnal a tésztához adjuk, és óvatosan átkeverjük, majd magas falú, kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni.

6 személyes adag!
Még finomabb, ha csokoládé- vagy vaníliakrémmel kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A konyakos almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook