Halas puffancs recept
A Halas puffancs hozzávalói:A tésztához:
20 dkg finomliszt
1 csapott kávéskanál só
1 dl tej
1 csipet kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum v. konyak
1 tojás
1,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
10 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db kemény tojás
1 késhegynyi őrölt bors
2 db háromszögletű sajt v. 1 db natúr tömlős sajt
Kisütéshez: olaj
Tálaláshoz: tartármártás
A Halas puffancs elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk és a tésztához való anyagokkal középkeménységű tésztává dolgozzuk egészen addig, míg a tészta az edény oldaláról el nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát keletjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). A korongokat lisztezett abroszra helyezzük, minden második korong közepére halmot rakunk a halas masszából és az üres korongot rárakva, a széleit mutatóujjunkkal rányomkodjuk. Ha ügyesen dolgozunk, 8 db puffancsunk lesz. 20 perc kelesztés után forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Töltelék: A halat a tojással húsdarálón ledaráljuk és villával összedolgozzuk a sajttal és az őrölt borssal. Tartármártással tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 5. 11:31
A halas puffancs elkészítési módja és hozzávalói.