Ponty szalonnásan recept
A Ponty szalonnásan hozzávalói:1 kg pontyfilé
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
10 dkg füstöltszalonna
10 dkg zsír
só
pirospaprika
liszt
A Ponty szalonnásan elkészítési módja:
A pontyszeleteket beirdaljuk,a vágásokba keskeny csíkokra vágott szalonnát rakunk.Lisztben megforgatjuk és forró zsírban kisütjük.A megmaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát ráhintjük a paprikát vízzel kissé felöntjük majd lisztes tejföllel behabarjuk,sózzuk,néhány percig forraljuk. A kisült halszeleteket tálra rakjuk, ráöntjük a szószt és galuskával tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. aug. 26. 21:40
A ponty szalonnásan elkészítési módja és hozzávalói.