Finn füstölt halleves recept
A Finn füstölt halleves hozzávalói:50 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db vöröshagyma
2 szál közepes sárgarépa
2 szál közepes fehérrépa
3 db burgonya
1 db citrom
10 dkg eperlevél-tészta
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál tárkony
8-10 db olajbogyó
3 evőkanál olívaolaj
2 db tojássárga
2,5-3 dl tejszín
só
A Finn füstölt halleves elkészítési módja:
A hagymát felszeletelve olívaolajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockára vágott zöldségeket, s amikor zsírjára sült, felengedjük 1,5 liter vízzel. Ha felforrt, megszórjuk őrölt borssal és beletesszük a kis kockára vágott burgonyát. Ha a burgonya félig megfőtt, belerakjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott halat, az olajbogyót, a tésztát és a tárkonyt. Ha minden megfőtt, megkóstoljuk, - amennyiben szükséges, megsózzuk, ha túl sűrű lenne, hígítjuk. A tojássárgákat egy levesestálban kikeverjük a tejszínnel és rátálaljuk a forró levest. A citromot felszeletelve külön tányéron adjuk asztalra.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 21. 08:03
A finn füstölt halleves elkészítési módja és hozzávalói.