Finn halsaláta recept
A Finn halsaláta hozzávalói:40 dkg tengeri halfilé
10 dkg áfonya
2 db savanyú uborka
2 db újhagyma
5 evőkanál majonézmártás
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1/2 citrom leve
1 kávéskanál méz
4-5 db salátalevél
A Finn halsaláta elkészítési módja:
A halszeleteket csíkokra vágjuk, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel, 1-2 órára hűtőbe tesszük. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a vékony karikára vágott hagymát (felhasználva a zöldjét is). A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk és kibélelünk vele egy tálat. A bepácolt halcsíkokat egy serpenyőben vagy wokban 2 evőkanál olívaolajjal átsütjük, óvatosan rázogatva, hogy ne főjön szét és kihűtve lazán összekeverjük a hagymás uborkával, majd a salátalevelekre halmozzuk. A majonézt elkeverjük a mustárral, citromlével, mézzel, a maradék olíva olajjal és leöntjük vele a hagymás, uborkás halat. A végén az egészet megszórjuk áfonyával.
Előételként és vacsora ételként is megállja a helyét, - nagyon finom, ízletes étel.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 18. 19:43
A finn halsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.