Almás-savanyú káposztás pulykaragu (U1) recept
40 perc
Kalóriaszegény
Az Almás-savanyú káposztás pulykaragu (U1) hozzávalói:
25deka pulykamellfilé
tengeri só és frissen őrölt bors
háromnegyed evőkanál olaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
25 deka savanyú káposzta
1 alma
2 babérlevél
fél teáskanál őrölt kömény
1-1, 5 deci szénsavmentes ásványvíz
Az Almás-savanyú káposztás pulykaragu (U1) elkészítési módja:
A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű, mély teflonserpenyőt kikenünk olajjal, kevergetve átsütjük benne a húskockákat, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, és beleöntünk fél evőkanál olajat. Ezen üvegesre pároljuk a hagymát - kanalazhatunk hozzá kevés ásványvizet -, aztán hozzákeverjük a fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát, lehúzzuk a tűzről. Pirospaprikával ízesítjük" beleforgatjuk a káposztát, és a centis szeletre vágott héjas almát is hozzá keverjük. Babérlevéllel, köménnyel fűszerezzük, öntünk hozzá ásványvizet, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk. Végül beleforgatjuk a pulykakockákat, és a húsfalatokat átmelegítjük az almás káposztában.
Két nagy adag lesz belőle.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: chelsey24, 2007. szept. 9. 14:16
Az almás-savanyú káposztás pulykaragu (u1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.