Attila hala recept


halfilé (pl.tengeri halfilét )
újhagyma
méz
citrom
1 evőkanál olivaolaj
chili
fokhagyma
1-2 dl fehér bor
só
bors
étkezési keményítő
Az Attila hala elkészítési módja:
A halat sóval borssal finoman megszóróm. Egy nagyobb serpenyőben olivaolajon elősütöm pár percig.Mellé teszem a felaprított hagymát , fokhagymát, a karikára vágott citromot egy kevés csipős paprikát és mézet.Felöntöm a borral és készre párolom. Amikor a hal kész van (fedő nélkül is pár perc )kiveszem a serpenyőböl és a mártást besürítem kevés étkezési keményítővel, ami elhagyható.
Köretnek sima rizst szoktunk csinálni. Ezt a receptet érdemes kipróbálni mert nagyon egyszerű egészséges és finom. Legelőször a férjem készítette meglepetésből , azóta együtt csináljuk:).
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mmanoka, 2008. okt. 30. 14:48
Az attila hala elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.