Tejszínes-tormás tengeri halfilé recept
A Tejszínes-tormás tengeri halfilé hozzávalói:1 kg halfilé
1/2 db zellergumó
1/2 karalábé
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 cs. zöldpetrezselyem
2 db vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál reszelt ecetes torma
10 dkg vaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál + 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 evőkanál finomliszt
2,5 dl tejszín
A Tejszínes-tormás tengeri halfilé elkészítési módja:
A halszeleteket megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és kivajazott tepsibe egymás mellé lefektetjük. A maradék vaj felében megdinszteljük a félbe, majd szeletekre vágott hagymát, a gyufaszál vékonyságra (Juliennre) metélt zöldségeket, kis ideig együtt dinszteljük, majd felöntve a borral, puhára főzzük és ráterítjük a halszeletekre. A lisztből és maradék vajból rántást készítünk, levesszük a tűzről, összekeverjük a tejszínnel, apróra vágott petrezselyemmel, levétől kinyomott ecetes tormával, 1 kávéskanál fűszerkeverékkel és a zöldséges halra locsoljuk. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük Rizskörettel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 13. 12:13
A tejszínes-tormás tengeri halfilé elkészítési módja és hozzávalói.