Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Jércemellből készült erőleves recept

Jércemellből készült erőleves recept

A Jércemellből készült erőleves hozzávalói:
40-40 dkg jércemell és csontos marhahús,
4 főtt fürjtojás,
3 sárgarépa,
2 fehérrépa,
fél zellergumó,
fél karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
pár szem bors,
pár szem szegfűbors,
só.


A Jércemellből készült erőleves elkészítési módja:
A zöldségeket felaprítjuk, a húsokat leöblítjük, és a többi nyersanyaggal együtt hideg vízben feltesszük főni. Egészben beletesszük a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon legalább másfél óráig főzzük. Amikor felforr, leszedjük a habját, és hagyjuk tovább gyöngyözni. A jércehús előbb megpuhul, mint a marhahús, ezért előbb kell kiszedni a levesből. Amikor a marhahús is megfőtt, leszűrjük a levest, a csontokról lefejtjük a húst, és a zöldségekkel, a fürjtojásokkal együtt visszatesszük a levesbe. Egyet forralunk rajta, szükség szerint utóízesítjük, és forrón t


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A jércemellből készült erőleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook