Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldhagymás karalábéleves recept

Zöldhagymás karalábéleves recept

A Zöldhagymás karalábéleves hozzávalói:
40 dkg zsenge karalábé, a levelével,
4 szál újhagyma,
4 dl zöldségleves, kockából,
2 dl tejszín,
3 dkg vaj,
cukor,
só,
őrölt fehér bors


A Zöldhagymás karalábéleves elkészítési módja:
Első körben metéld fel a karalábét ujjnyi vastagságúra, és kockázd fel a hagymát. Párold meg őket vajon, majd ha a zöldségek megpuhultak, öntsd fel zöldséglevessel. Ízesítsd sóval, borssal. Hintsd meg kevés cukorral és forrald fel. Dobd hozzá az előzőleg vékonyra vágott karalábéleveleket és keverd bele a tejszínt is. Forrald össze és tálald melegen.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldhagymás karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook