Zöldhagymás karalábéleves recept
A Zöldhagymás karalábéleves hozzávalói:40 dkg zsenge karalábé, a levelével,
4 szál újhagyma,
4 dl zöldségleves, kockából,
2 dl tejszín,
3 dkg vaj,
cukor,
só,
őrölt fehér bors
A Zöldhagymás karalábéleves elkészítési módja:
Első körben metéld fel a karalábét ujjnyi vastagságúra, és kockázd fel a hagymát. Párold meg őket vajon, majd ha a zöldségek megpuhultak, öntsd fel zöldséglevessel. Ízesítsd sóval, borssal. Hintsd meg kevés cukorral és forrald fel. Dobd hozzá az előzőleg vékonyra vágott karalábéleveleket és keverd bele a tejszínt is. Forrald össze és tálald melegen.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 3. 23:07
A zöldhagymás karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.