Rizottó gombásan recept


(4 személyre):
30 dkg rizs 6 pont
1 szál újhagyma 0 pont
50 dkg gomba 0 pont
2 tk.(olíva)olaj 2 pont
kb. 2 liter zöldségleves-lé (lehet leveskockából is)
néhány szál petrezselyemzöld 0 pont
2 ek. parmezán sajt 2 pont
5 dkg vaj 5 pont
20 dkg főtt morzsolt kukorica (elhagyható) 2 pont
Fűszerek:só, frissen őrölt bors
Összesen:12 pont
Egy adag 3 pont:)
A Rizottó gombásan elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon hirtelen átforgatjuk, megüvegesítjük (meg ne égjen, nem kell megpirítani). Beleszórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rizst és áttetszőre pirítjuk. Hozzáönjük a zöldséglé felét, alacsonyra vesszük a lángot és gyakran megkeverve főzzük tovább a rizst. Amikor a rizs már magába itta szinte az összes levet, hozzáöntünk még egy merőkanálnyit. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizs meg nem puhul. Mikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult (az utolsó zöldségleves felöntéskor), hozzáadjuk a főtt kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A vajat és a reszelt parmezán sajtot a kész rizsbe keverjük. A gombás rizottó önálló ételként vagy köretként is fogyasztható.
Jó étvágyat!
Kategória: Weight Watchers receptek
A receptet beküldte: MoncsiMama, 2010. febr. 2. 04:31
A rizottó gombásan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.