Rizses tonhalsaláta recept


4 személyre:
20 dkg hosszú szemű rizs
1 csomó (kb. 12 dkg) újhagyma
1 piros húsú paprika (kb. 25 dkg)
2 doboz (185g) tonhalkonzerv saját levében
1/2 csokor metélőhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
2,5 dl tejföl
3 evőkanál magos mustár
csipetnyi cukor
7 dkg fekete olajbogyó
só
frissen őrölt fehér bors
A Rizses tonhalsaláta elkészítési módja:
A rizst 4dl sós vízben, fedő alatt, alacsony hőfokon a forrástól számítva kb. 20 perc alatt megpároljuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk. A tonhalat lecsöpögtetjük, majd villával darabokra szedjük. A metélőhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A tejfölt sóval, borssal, mustárral, cukorral ízesítjük. A rizst hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd az olajbogyóval, a tonhaldarabokkal, a paprikakockákkal és az újhagymával összekeverjük. Meglocsoljuk a mustáros tejföllel, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, és óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt fél órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Ötlet: A fogyókúrázók a tejföl helyett használjanak zsír- és kalóriaszegény joghurtot a mustáros mártáshoz.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: HeckGina, 2007. okt. 30. 15:52
A rizses tonhalsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.