Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval recept
150 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
10 kcal
10 gramm
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg zsenge tök
40 dkg cukkini
½ l zöldségleves
1 kis csokor újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb ág rozmaring
1 evőkanál őrölt tárkony
2 evőkanál pesto
2 citrom frissen facsart leve
2½ dl sovány tejföl
1 csapott evőkanál burgonyakeményítő
2 teáskanál olívaolaj
ízlés szerint: tengeri só, frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss bazsalikom, rozmaring
A Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval elkészítési módja:
Elkészítés: A tököt meghámozom, a cukkinik végeit eltávolítom. Nagylyukú reszelőn mindkét zöldségfélét lereszelem. A hagymákat finomra aprítom – ha valóban zsenge, nyugodtan mehet a zöld szára is! A friss zöldfűszereket finomra aprítom. Egy méretes lábosban az olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a tököt és csukkinit, megszórom a tárkonnyal, ha szükséges, enyhén sózom, határozottan borsozom. Átforgatom, amint természetes víztartalma megjelenik a lábosban, majd felöntöm a zöldséglevessel. Amíg puhul, a tejfölt elkeverem a keményítővel, valamint a pestóval, majd hozzáadom az aprított zöldfűszereket is. Nagyjából 10-12 perc elteltével behabarom a pestós tejföllel, ha szükséges még fűszerezem. A citromlevet csak akkor adom hozzá, mikor levettem a tűzhelyről.
Hagyom hűlni, majd szobahőmérsékleten beteszem a hűtőszekrénybe. 1-2 óra alatt tökéletesre hűl.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: b74f6e5cdd, 2012. júl. 8. 20:44
A hideg cukkini-tökfőzelék pestóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.