Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval recept

Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval recept

Elkészítési idő 150 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 10 kcal
Szénhidráttartalom 10 gramm

A Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg zsenge tök
40 dkg cukkini
½ l zöldségleves
1 kis csokor újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb ág rozmaring
1 evőkanál őrölt tárkony
2 evőkanál pesto
2 citrom frissen facsart leve
2½ dl sovány tejföl
1 csapott evőkanál burgonyakeményítő
2 teáskanál olívaolaj
ízlés szerint: tengeri só, frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss bazsalikom, rozmaring


A Hideg cukkini-tökfőzelék pestóval elkészítési módja:
Elkészítés: A tököt meghámozom, a cukkinik végeit eltávolítom. Nagylyukú reszelőn mindkét zöldségfélét lereszelem. A hagymákat finomra aprítom – ha valóban zsenge, nyugodtan mehet a zöld szára is! A friss zöldfűszereket finomra aprítom. Egy méretes lábosban az olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a tököt és csukkinit, megszórom a tárkonnyal, ha szükséges, enyhén sózom, határozottan borsozom. Átforgatom, amint természetes víztartalma megjelenik a lábosban, majd felöntöm a zöldséglevessel. Amíg puhul, a tejfölt elkeverem a keményítővel, valamint a pestóval, majd hozzáadom az aprított zöldfűszereket is. Nagyjából 10-12 perc elteltével behabarom a pestós tejföllel, ha szükséges még fűszerezem. A citromlevet csak akkor adom hozzá, mikor levettem a tűzhelyről.

Hagyom hűlni, majd szobahőmérsékleten beteszem a hűtőszekrénybe. 1-2 óra alatt tökéletesre hűl.

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Főzelékek receptjei


A hideg cukkini-tökfőzelék pestóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook