Fóliában sült lazac recept
45 perc
577 kcal
32 gramm
49 gramm
30g vaj megolvasztva
4 nagy sárgarépa, megtisztítva, vékonyra szeletelve
220g szélesmetélt megfőzve és leszűrve
3dl tejszín
6 újhagyma megtisztítva és csíkokra felvágva
só
frissen őrölt bors
80g vízitorma megmosva, megtisztítva
4 szelet lazac átmosva és szárazra törölve
2 evőkanál finomra vágott friss kapor vagy petrezselyemzöld
1.5 dl száraz fehér bor
A díszítéshez friss kapor és citromszeletek
A Fóliában sült lazac elkészítési módja:
Melegítsük előre a sütőt 180fokra. Vágjunk 4 db kb 50centis alufóliát, mindegyiket kenjük meg kevés vajjal. A szélek mentén 5 cm-t hagyjunk szabadon. Főzzük a sárgarépát 5 percig, lecsurgatva tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a főtt tésztát, a tejszínt, az újhagyma felét és sózzuk, borsozzuk meg. A keveréket osszuk 4 részre és halmozzuk a fóliára, szórjuk meg a vízitormával. Tegyük a tetejére a lazacot, kenjük meg a maradék vajjal. Szórjuk rá az újhagyma maradékát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg a kaporral, vagy petrezselyemmel ás öntsük rá a bort. Göngyöljük fel a fóliát és mindkét végét jó szorosan nyomjuk össze. tegyük sütőlapra és süssük 15 percig. A sütőből kivéve hagyjuk 5 percet állni. Utána lehet tálalni.
Én filéből készítem és nem feltétlenül lazacból, bármilyen tengeri halfiléből finom.
A vízitormát kihagyom, mert azt sem tudom, mi az:)
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: c62e5b7d24, 2009. dec. 20. 14:27
A fóliában sült lazac elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.