Chilis-zöldcitromos csirkesaláta recept
A Chilis-zöldcitromos csirkesaláta hozzávalói:250 ml víz
250 ml csirke alaplé
340 g csirkemell filé
1 kis sárgarépa
1 kis piros kaliforniai paprika, vékonyra szelve
fél kínai káposzta (200g), vékonyra szeletelve
2 mogyoróhagyma, finomra vágva
60 g babcsíra
1 csokor korianderlevél
100 g vizitorma, eltépkedve
öntet:
60 ml zöldcitromlé
2 ek édes csiliszósz
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 ek osztrigaszósz
1 tk szezámolaj
A Chilis-zöldcitromos csirkesaláta elkészítési módja:
Forraljuk fel a vizet és a csirke alaplét egy lábosban, vegyük le a lángot, tegyük bele a csirkemellet, főzzük kb. 10 percig. Szűrjük le és pihentessük 5 percig, vékonyan szeleteljük fel. A répát vágjuk gyufaszál vastagságú és hosszúságú darabokra. Tegyük egy nagy tálba a csirkehússal és a kaliforniai paprikával, káposztával, hagymával, babcsírával, korianderrel és a vizitormával együtt. Locsoljuk meg az öntettel, és lazán keverjük össze. Öntet: a hozzávalókat tegyük egy befőttesüvegbe és jól rázzuk össze.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 30. 22:42
A chilis-zöldcitromos csirkesaláta elkészítési módja és hozzávalói.