Csirkehúsos rizottó recept
A Csirkehúsos rizottó hozzávalói:40 dkg csirkemell filé
20 dkg rizs
1 nagyobb hagyma
2 szál sárgarépa
1 kisebb cukkini
2 fél marék mirelit zöldborsó
1 kicsi karalábé
1/4 zeller
1/4 póréhagyma
1 húsos kaliforniai paprika
só
ételízesítő
olaj
A Csirkehúsos rizottó elkészítési módja:
A húst és a zöldségeket felkockázom. Az olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a húst és megpirítom. Mikor kezd pirulni a zöldségeket (a póré és a cukkini kivételével) is hozzáteszem és összeforgatom, ízesítem. 6-8 percig fedő alatt párolom, majd hozzáteszem a rizst is és felöntöm 8 dl vízzel. Kis lángra kapcsolok és néha megkevergetve összepárolom. Ha a víz elfő alóla akkor pótolom. Ha a rizs már majdnem jó akkor hozzáöntöm a cukkinit és a pórét is, mert ezek nagyon hamar megpuhulnak. Ha a rizs megfőtt, már lehet is tálalni!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. máj. 19. 20:11
A csirkehúsos rizottó elkészítési módja és hozzávalói.