Sajtos-magvas keksz recept

15 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt)
15 dkg liszt
15 dkg mag durvára vágva (tökmag, dió, szezámmag, pisztácia, kesudió, napraforgó, stb.)
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 tk só
késhegynyi szódabikarbóna
A Sajtos-magvas keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hengert formázva belőle folpackra rakjuk, betekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 10-15 perc alatt megsütjük. Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2008. máj. 16. 13:04
A sajtos-magvas keksz elkészítési módja és hozzávalói.