Diós-pamezános keksz recept
A Diós-pamezános keksz hozzávalói:10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg jó minőségű, frissen reszelt parmezán
2 tojás
10 dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia (vegyesen, ami van)
só, bors
opcionális: csipet friss rozmaring, finomra aprítva
A Diós-pamezános keksz elkészítési módja:
A vajat kézi habverő dagasztós karjával (vagy robotgépben, vagy fakanállal) puhára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot, rozmaringot, végül a két tojást. Összedolgozzuk, majd belekeverjük a durvára vágott magokat. Dupla réteg folpack fóliára helyezzük a tésztát, úgy, hogy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázzon. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy uzsonnázó zacskóba töltjük, végét levágjuk, és a hengert kinyomjuk közvetlenül a fóliára, mint egy habzsákból. Vagy ha ügyesek vagyunk, akkor simán fakanállal rendezzük formára. A fóliát szorosan feltekerjük, hogy egyenletes oldalú hengert kapjunk, két végét szaloncukor szerűen lezárjuk. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára (vagy mélyhűtőbe). A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hengerből vékony (1,5cm) szeleteket vágunk. Kb. 17 perc alatt arany színűre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 31. 07:08
A diós-pamezános keksz elkészítési módja és hozzávalói.