Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Diós-pamezános keksz recept

Diós-pamezános keksz recept

A Diós-pamezános keksz hozzávalói:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg jó minőségű, frissen reszelt parmezán
2 tojás
10 dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia (vegyesen, ami van)
só, bors
opcionális: csipet friss rozmaring, finomra aprítva


A Diós-pamezános keksz elkészítési módja:
A vajat kézi habverő dagasztós karjával (vagy robotgépben, vagy fakanállal) puhára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt parmezánt, sót, borsot, rozmaringot, végül a két tojást. Összedolgozzuk, majd belekeverjük a durvára vágott magokat. Dupla réteg folpack fóliára helyezzük a tésztát, úgy, hogy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázzon. Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy uzsonnázó zacskóba töltjük, végét levágjuk, és a hengert kinyomjuk közvetlenül a fóliára, mint egy habzsákból. Vagy ha ügyesek vagyunk, akkor simán fakanállal rendezzük formára. A fóliát szorosan feltekerjük, hogy egyenletes oldalú hengert kapjunk, két végét szaloncukor szerűen lezárjuk. A tésztát hűtőbe tesszük egy órára (vagy mélyhűtőbe). A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a hengerből vékony (1,5cm) szeleteket vágunk. Kb. 17 perc alatt arany színűre sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A diós-pamezános keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook