Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" recept
A Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" hozzávalói:12,5 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
csipet só
5 dkg cukor
5 dkg hideg vaj
1 közepes narancs leve
fél narancs reszelt héja
egy nagy marék vörös áfonya
A Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 200C-ra. Összekeverem a lisztet, a sütőport, sót, cukrot. Hozzáadom a kockákra vágott hideg vajat és kézzel összedolgozom, hogy morzsás állagú legyen. Ekkor belekeverem az áfonyát és reszelt narancshéjat, majd a narancs levét (annyi levet, hogy szilárd tészta állagú masszát kapjak). A masszából hat egyforma golyót formálok, amelyeket picit meglapítva egy kivajazott, kilisztezett sütőlapra helyezek. Kb. 12 perc alatt sül meg. 6 db lesz.
Ez a süti angolul a scones névre hallgat, aminek nincs igazából magyar megfelelője. Leginkább reggelire, vagy uzsonnára fogyasztják ezt az omlós, pogácsa szerű sütit, egy bögre tejeskávé, vagy tea társaságában.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 28. 06:48
A narancsos vörösáfonyás "pogácsa" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.