Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés habos recept

Cseresznyés habos recept

A Cseresznyés habos hozzávalói:
3 tojás
30 dkg cukor
3 ek langyos víz
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 ek. sütőpor
5 dkg vaj vagy margarin
5 ek tej
fél kg cseresznye


A Cseresznyés habos elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukor felével és a vízzel habosra keverjük, hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, a korábban felolvasztott vajat, a sót és a tejet, jól összekeverjük. Egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Közben a cseresznyét kimagozhatjuk és a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A cseresznyét ráhalmozzuk a tésztára és a habot elkenjük rajta. A sütő hőmérsékletét 150 fokra csökkentjük és tovább sütjük. Amikor a fehérje kemény akkor kivehetjük a sütőből. Langyosan szeletelhetjük és ehetjük. Frissen a legfinomabb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés habos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook