Cseresznyés lepény recept
A Cseresznyés lepény hozzávalói:1 cs. leveles vajastészta,
4 db tojás,
15 dkg margarin,
15 dkg liszt,
¼ sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 db citrom
½ kg cseresznye
2 púpozott evőkanál baracklekvár
A Cseresznyés lepény elkészítési módja:
A leveles vajastésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk, előmelegített, forró sütőben világosra sütjük, kivesszük és félretesszük. A margarint a fele cukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük a sárgákat, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, hozzákeverjük a tojásos masszához a sütőporral elkevert liszttel együtt. Ezt a masszát rákenjük a megsült leveles vajas tésztára, rászórjuk a kimagozott cseresznyét és megsütjük. Ha kész, kicsit hűtjük, majd a tetejét megkenjük forró baracklekvárral. Az 1 citrom levéhez annyi porcukrot keverünk, hogy jó sűrű massza legyen. Legalább 10 percig keverjük, majd villával rácsepegtetjük a lekvár tetejére. Megvárjuk, amíg a tepsiben kihűl, akkor vágjuk csak fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. márc. 3. 08:59
A cseresznyés lepény elkészítési módja és hozzávalói.