Hagyományos babfőzelék recept
A Hagyományos babfőzelék hozzávalói:30-40 dkg száraz fehérbab
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
olaj
2-3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2-3 babérlevél
só,
pirospaprika
valamilyen füstölt hús, csont,
A Hagyományos babfőzelék elkészítési módja:
A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Beleteszem a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst, és puhára főzöm. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántom a főzeléket. Hozzáadom a tejfölt, forralok rajta egyet, eltávolítom a babérleveleket, és már készen is van.
Esetleg kuktában készítve lerövidül a főzési idő.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. febr. 12. 05:37
A hagyományos babfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.