Fokhagymás omlett gombával recept
A Fokhagymás omlett gombával hozzávalói:10 gerezd fokhagyma
4 tojás
5 dl tej
20 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt
10 dkg póréhagyma
20 dkg gomba
só,
bors,
kakukkfű,
olaj
1 cs. petr. zöld
A Fokhagymás omlett gombával elkészítési módja:
Omlett: A tojásokat lazán habbá verjük, hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Sózzuk, őrölt borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, végül belekeverjük a fokhagymát és a lereszelt sajtot is. Felforrósított serpenyőben megsütjük a négy omlet-tet és megtöltjük a hagymás gombával. Töltelék: A póréhagymát karikákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon addig pároljuk őket amíg a gomba leve elfő. Kevés sót, őrölt borsot, csipet kakukkfüvet adunk hozzá.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. jan. 23. 11:30
A fokhagymás omlett gombával elkészítési módja és hozzávalói.