Zöldséges polenta recept



Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg kukoricadara
4 dl tej
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma
só
A feltéthez:
fél póréhagyma
fél padlizsán
fél cukkini
olívaolaj
1 darab paradicsom, kockára vágva
10 dkg reszelt parmezán
só, bors, kakukkfű
A Zöldséges polenta elkészítési módja:
Egy lábasban melegítsük fel a tejet, öntsük hozzá a vizet, forraljuk fel, majd apránként adjuk hozzá a kukoricadarát, a zúzott fokhagymát és 1 mokkáskanál sót. Folytonos kevergetés közben főzzük, míg össze nem sűrűsödik. Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a forró darát. Hagyjuk kihűlni, közben majd szépen meg is szilárdul. A zöldséges feltéthez vágjuk apróra a zöldségeket, és egy kis olívaolajon pirítsuk át őket. Sózzuk, borsozzuk meg, tegyünk rá egy kis kakukkfüvet. A kihűlt polentából pogácsaszaggatóval vagy pohárral vágjunk ki kis korongokat, és halmozzuk rájuk a zöldséges ragut.
A tetejére szórjunk reszelt parmezánt.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rzsók, 2010. febr. 21. 23:42
A zöldséges polenta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.