Túrós smarni recept
1 perc
290 kcal
30 dkg túró
3 tojás sárgája* és külön a 3 tojás fehérje
1,5 dl tejföl
4-5 dkg cukor
10 dkg liszt
8-10 dkg mazsola
2 evőkanál rum
2 dkg olvastott vaj
és porcukor a megszóráshoz
A Túrós smarni elkészítési módja:
A mazsolát beáztatjuk a rumba és úgy egy óra múlva csepegtessük le. Keverjük simára a túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, a cukrot és a lisztetés a beáztatott mazsolát is. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük a túrós masszához. Vajazzunk ki egy lapos tűzálló tálat, és tegyük előmelegített 200 fokos sűtőbe 15 percre. A felmelegített tálba kanalazzuk bele a túrómasszát, símítsuk el a tetejét, majd toljuk vissza a 200 fokos sütőbe 30 percre, míg aranybarnára nem sül. Ha elkészült, lapos fakanállal tördeljük falatnyi nagyságú darabokra a smarnit és porcukorral hintve tálaljuk.
Nagyon laktató!!!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Rzsók, 2008. ápr. 19. 21:05
A túrós smarni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.