Rácsos-rebarbarás linzer recept
80 perc
van benne
A Rácsos-rebarbarás linzer hozzávalói:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1/2 csg sütőpor
- 1 csg van.cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
Töltelékhez:
- 3 alma
- 4-5 szál rebarbara
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csg vaniliás puding
A Rácsos-rebarbarás linzer elkészítési módja:
A töltelék: Az almát meghámozzuk cikkejekre vágjuk,majd felszeleteljük, a rebarbarát leszálkázzuk 1 cm darabokra vágjuk és mindkettőt megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. 2-3 kanál vízzel csómómentesre keverjük a pudingot a cukorral és a forró péphez öntjük. A tészta: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, beletesszük a száraz hozzávalókat és a közepén kis mélyedésbe ütjük a tojás és bele a tejfölt. Jól összegyúrjuk és fél órára fóliába csavarva pihenni a hűtőbe tesszük. Ezután 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk a kétharmadból vékony lapot nyújtunk és kibéleljük vele a tortaformát vagy egy kissebb tepsit. Beletöltjük a langyos masszát és a maradék tésztából rácsot sodrunk a tetejére. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és betéve 160 fokon kb 25-30 perc alatt kész. Amikor szépen pirul a rács... kész is.
A tölteléket kiróbáltam már rebarbarás lekvárral friss híjján... és most ribizlivel pirosra színezve... de ehhez több cukor kell, mert mindkettő savanykás.
Gyors, egyszerű és isteni...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rzsók, 2012. jún. 22. 19:36
A rácsos-rebarbarás linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.