Mákfelfújt mikróban 1. recept
25 perc
300 kcal
2 dl tej
15 dkg darált mák
10 dkg cukor + 1 csipet őrölt fahéj
4 dkg liszt
3 tojás + 3 evőkanál rum
2 dkg vaj
Az öntethez: 1 üveg magozott meggybefőtt
2 evőkanál főzés nélküli csokoládékrémpor vagy főzés nélküli pudingpor...
A Mákfelfújt mikróban 1. elkészítési módja:
1. Az öntet: a meggyet lecsöpögtetjük és a csokoládékrémport kikeverjük a meggylével, majd beletesszük ismét a meggyet. 2. A felfújthoz a tejet felforraljuk, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat, és a lisztet. Kis lángon, gyakori kevergetéssel pár percig főzzük és hagyjuk egészen kihűlni. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A kihűlt mákmasszába belekeverjük a tojások sárgáját és a rumot, majd óvatosan, hogy ne törjön össze hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Kivajazunk 8 db 1 dl teáscsészét, vagy hőálló tálkát és háromnegyedig töltjük a mákmasszával. Kettesével mikróba tesszük és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész a tányérra borítjuk és leöntjük a csokoládés meggyel. Díszíthetjük citromfűlevelekkel is. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rzsók, 2010. márc. 21. 17:45
A mákfelfújt mikróban 1. elkészítési módja és hozzávalói.