Cassis likőr recept
45 perc
A Cassis likőr hozzávalói:
2 kg feketeribizli (vagy Josta)
5 szem szegfűszeg
2 db egész fahéj
1 liter gyümölcspálinka
1 kg cukor
A Cassis likőr elkészítési módja:
A feketeribizlit megmossuk, leszemezzük és villával vagy akár kézzel is összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket meg a pálinkát és végül a cukrot és jól elkeverjük. Hibátlan zománcozású edényben lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Időnként meg kell keverni. Aztán leszürjük és üvegekbe rakjuk.
- A franciák tesznek bele egy csipet kardamon is.
- A Josta a feketeribizli és az egres keresztezése, ezért nem olyan karakteres az íze, mint a feketeribizlinek és de benne a C vitamin és nagyobb!
- Ha Jostából csinálod az alkoholos gyömölcs maradékot érdemes belesütni egy kevert piskóta lepénybe... Isteni.
- én most fekete szederrel is megpróbálom...
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Rzsók, 2008. júl. 22. 14:01
A cassis likőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.