Szedres tiramisu recept
30 perc
A Szedres tiramisu hozzávalói:
200 gr piskotatallér
250 gr mascarpone
250 gr félzsíros túró
300 gr fekete szeder
1 csg vaniliás cukor
1 kanál cukor
másfél dl ribizli vagy szederlikőr
méz
A Szedres tiramisu elkészítési módja:
Krém: a mascarponét, a túrót és a két féle cukrot keverjük el egy üvegtálban, majd ízesítsük fél deci likörrel és jól keverjük el.(ettől enyhén bíbor szinű lesz) Rétegezés: Mély üveg vagy műanyag tálkának az aljára tegyünk egy sor piskótatallért egymás mellé, de lehet kicsit egymásra is. Csepegtessük le mindegyiket a likörrel. Erre aztán símítsunk el egy réteg krémet. Erre tegyünk egy sor hideg fekete szedret, amelyet lecsepegtetünk mézzel. Erre egy sor piskótatallér, lecsepegtetve likörrel. Erre símítunk ismételten egy réteg krémet. A tetejét hibátlan szemű fekete szederrel díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- a szedret előző nap szedjük le, lemosva csuma nélkül tegyük 1 éjszakára hűtőbe.
- ha több likört teszel bele, erősebb lesz a szine és ízesesebb
- a mézpergető ajánlott, mert nem kell sok a szederre.
- ez kb 3 adag 300 gr tálka
de érdemes rögtön a kétszeresével kezdeni... mert nagyon finom! Gyerekeknek csak kostolót szabad adni, mert a likör
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rzsók, 2008. júl. 22. 13:46
A szedres tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.