Tiramisutorta recept

Elkészítési idő 75 perc

Kalória 340 kcal

A Tiramisutorta hozzávalói:
40 dkg babapiskóta
10 dkg vaj
2 ek instant kávé
1 kg félzsíros túró
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 zsacskó vaníliás cukor
6 lap zselatin
1 ek kakaópor


A Tiramisutorta elkészítési módja:
A babapiskótáról 6 db kivételével az egyik végüket levágjuk, hogy kb. 6 cm magasak maradjanak. A leesett részeket a félretett piskótával együtt nagy nejlon zsacskóba tesszük és sordófával szétmorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, majd kihűtjük és a morzsával jól összegyúrjuk. A masszát olajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és kb. 30 percre a hűtőbe állítjuk. Az instant kávét 1 dl forró vízben feloldjuk. A túrót áttörjük, a mascarponéval meg a kétféle cukorral krémesre keverjük és két adagra osztjuk. A kávéban a zselatinból 4 lapot az utasítás szerint feloldunk. Az egyik adag túrókrémből 3 evőkanálnyit kiveszünk, belevegyítjük a kávés zselatint és a maradék túrókrémbe forgatjuk. A babapiskótákat a tortakarima belső oldalához állítjuk. A kávés krémet a formába töltjük, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Az utasítás szerint feloldott maradék zselatint a másik adag ból kivett 3 evőkanál túrókrémmel összekeverjük és a maradék krémhez adjuk. Hullámosan a megdermedt kávés rétegre kenjük és a tortát kb. 2 órára visszatesszük a hűtőbe. Végül a kakaóporral meghintjük és tetszés szerint díszítjük.

Frissen főzött presszókávéval még finomabb!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tiramisutorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook