Tiramisu (tojás nélkül) recept
A Tiramisu (tojás nélkül) hozzávalói:25 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
4 evőkanál méz
1 doboz (2 dl) habtejszín
1 csomag habfixáló (ez el is hagyható)
1 doboz natúr joghurt
1 kávéskanál vanília aroma
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
0,5 l víz
1 evőkanál kakaópor
A Tiramisu (tojás nélkül) elkészítési módja:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk (kb. addig, amíg víz fele elpárolog). A forró sziruphoz hozzákeverjük a kávét és a rumot. A mascarponét kikeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a vanília aromát és a felvert tejszínhabot. A babapiskótákat belemártjuk a szirupba, majd egy tálba fektetjük őket úgy, hogy egy sor babapiskótára egy réteg krém kerül, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére rászítáljuk a kakaóport. A tálat fóliával légmenetesen lezárjuk és a tiramisut 1 éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.
Szerintem több ezer kalória van benne, de rettenetesen finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. febr. 3. 15:42
A tiramisu (tojás nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.