Krémes málnatorta recept
A Krémes málnatorta hozzávalói:Az omlós tésztához:
4 db tojás,
3 evőkanál forró víz,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg méz,
10 dkg liszt,
1 csapott teáskanál sütőpor,
10 dkg őrölt mandula,
10 dkg durvára vágott mandula.
A krémhez:
50 dkg málna,
40 dkg hideg habtejszín,
2 csomag tejszínhabfixáló,
50 dkg mascarpone sajt,
10 dkg méz,
1 víníliás cukor,
csipetnyi őrölt fahéj.
Megszórni:
5 dkg durvára vágott mandula.
A Krémes málnatorta elkészítési módja:
A tojásokat és a forró vizet gépi habverő legmagasabb fokozatán - kb. 1 percig - habosra verjük. A vaníliás cukorral összekevert cukrot és a mézet apránként hozzáadjuk, miközben folyamatosan keverjük a habverővel. Ezután még két percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a cukros tojásra és óvatosan összevegyítjük. Végül hozzákeverjük a mandulát is. A tésztát kerek (26 cm ø), sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk és 180 fokos sütőben (gázsütő 2-3 fokozat) kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk az aljáról és keresztben három lapra vágjuk. A krémhez a málnát kiválogatjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét a mézzel, vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük és 1/3-át félretesszük. A málnát a maradék 2/3 krémhez adjuk, lazán átkeverjük. A legalsó tortalapot tálra helyezzük. Megkenjük a málnás krém felével, majd beborítjuk a középső tortalappal. Rátesszük a krém másik felét, befedjük a felső lappal és kissé megnyomjuk. A tortát bevonjuk a félretett mascarpone krémmel és néhány szép málnaszemmel díszítjük. Oldalát a durvára vágott mandulával beszórjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 15. 14:31
A krémes málnatorta elkészítési módja és hozzávalói.