Borjúragu leves recept
A Borjúragu leves hozzávalói:25 dkg borjúhús,
25 dkg borjúcsont,
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 zellergumó,
1 kis fej kelkáposzta,
4-5 goma,
1 fej hagyma,
1 zöldpaprika,
só,
bors,
olaj,
citromlé.
A Borjúragu leves elkészítési módja:
A csontot főni tesszük a hagymával, zöldpaprikával és pár szem borssal. A borjúhúst apróra vágjuk, a megtisztított zöldséget és a gombát, a kelkáposzta sárga közepét vékony szeletekre vágjuk és mindezt olajon pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk liszttel, jól összekeverjük, rászűrjük a csontlevet és tovább főzzük még tíz percig. Aki szereti, citromlével savanyíthatja.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 14. 08:00
A borjúragu leves elkészítési módja és hozzávalói.