Birsalmaleves mazsolával recept
A Birsalmaleves mazsolával hozzávalói:50 dkg birsalma,
1 dl fehérbor (édes),
2 evőkanál mazsola,
1 tojássárgája,
1 evőkanál búzaliszt (finom),
1 csipet fahéj (őrölt),
2-3 evőkanál cukor,
1 csipet só,
1 dl tejföl.
A Birsalmaleves mazsolával elkészítési módja:
Hámozd meg, vágd ki a magházát és szeleteld vékonyra a birsalmákat. Tedd fel főni 1 liter vízzel, a fahéjjal, ízesítsd sóval és cukorral. Amikor megpuhult, turmixold össze és tedd vissza főni. Add hozzá a fehérbort és a mazsolát. Keverd simára a tejfölt a liszttel és a tojássárgájával és sűrítsd be vele a levest. Főzd még pár percig. Tálalhatod hidegen, vagy melegen.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 11. 09:49
A birsalmaleves mazsolával elkészítési módja és hozzávalói.