Sajtos-tejszínes pulykamell recept
A Sajtos-tejszínes pulykamell hozzávalói:pulykamellfilé,
tejszín,
reszelt sajt,
vaj,
só,
bors.
A panírozáshoz:
liszt,
zsemlemorzsa,
tojás.
A Sajtos-tejszínes pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellfiléket enyhén kloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A jénai tálat vékonyan kikenjük vajjal. Meghintjük zsemlemorzsával. A szokásos módon panírozzuk, majd jénaiba lerakunk a panírozott húsból egy réteget. Erre reszelt sajtot szórunk, majd újabb réteg hús következik. Ezt így folytatjuk, amíg alapanyagunk van. Az egészet tejszínnel öntjük le és sütőben készre sütjük. Tálaláskor szép kockákat vágunk belőle, rizzsel kínáljuk.
Hidegen is fogyasztható, tehát az ünnepi asztalra bátran felrakhatjuk.
Nagyon finom és egyszerű étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 13. 16:18
A sajtos-tejszínes pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.