Csirkemell nyári zöldséggel recept
240 perc
425 kcal
26 gramm
7 gramm
4 adaghoz:
1 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
2 kis cukkini,
4 csirkemellfilé,
só,
őrölt bors,
2 ek napraforgóolaj,
2 dl tejszín,
fél kk provence-i fűszerkeverék,
1 kk pirospaprika,
2 ek reszelt sajt.
A Csirkemell nyári zöldséggel elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk. mindkettőt vékony csíkokra vágjuk, vagy durvára reszeljük. A csirkemellfilét megmossuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd szűrőlapáttal kivesszük. A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk. A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk. A tejszínt, a fűszereket, a paprikát, a sót, a borsot egy csészében összekeverjük, a zöldségekhez öntjük, felforraljuk. A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.
Kivló hozzá a franciakenyér.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. máj. 13. 14:40
A csirkemell nyári zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.