Mesés almás recept
A Mesés almás hozzávalói:60 dkg liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
1 tejföl,
1 cs sütõpor,
1 cs vaníliás cukor,
2 db tojás.
A töltelékhez:
1,5-2 kg fontos alma,
kristálycukor,
õrölt fahéj,
reszelt citromhéj ízlés szerint.
A Mesés almás elkészítési módja:
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és hagyom állni. Összekeverem a tésztához szükséges hozzávalókat, majd kétfelé veszem és kinyújtom. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszem az egyik felét és megszórom zsemlemorzsával. Ráterítem a kinyomkodott almatölteléket, majd ráteszem a kinyújtott tészta másik felét. Rányomkodom és villával megszurkálom. Elõmelegített sütõben (gázsütõ 3-as fokozatán) világosbarnára sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 10. 09:02
A mesés almás elkészítési módja és hozzávalói.