Húsosfazék recept
A Húsosfazék hozzávalói:50 dkg sertés vagy baromfihús,
15 dkg füstölt szalonna,
1 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 szál fehérrépa,
2 szál sárgarépa,
1 kis fej karfiol,
2 dl húsleves,
kakukkfű,
lestyán,
köménymag.
A Húsosfazék elkészítési módja:
A beáztatott római tál alját kirakjuk vékonyra szeletelt füstölt szalonnával. Erre karikára vágott nyers burgonyát terítünk, majd a kisebb darabokra vágott húst (sertés vagy baromfi, de lehet vegyesen nyers és füstölt hús is). Ezt megszórjuk apróra vágott hagymával, köménymaggal, kakukkfûvel, lestyánnal. Tetejére karikára vágott sárga és fehérrépát terítünk, majd befedjük rózsáira szedett karfiollal. A karfiolt néhány szelet szalonnával betakarjuk. Egy bögre vizet vagy húslevest öntünk rá, majd a tálat lefedve sütõben kb. 1 óra hosszat pároljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 9. 14:50
A húsosfazék elkészítési módja és hozzávalói.