Tejszínes mézes-krémes recept
A Tejszínes mézes-krémes hozzávalói:A tésztához:
10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
1 evőkanál méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
23 csapott evőkanál liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
9 dl tej
3 tojássárgája
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tejszínhab
A Tejszínes mézes-krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.
Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze gyönyörűen ellensúlyozza az édességét... Isteni, próbáljátok ki!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. febr. 28. 17:10
A tejszínes mézes-krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.