Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínes mézes-krémes recept

Tejszínes mézes-krémes recept

A Tejszínes mézes-krémes hozzávalói:
A tésztához:
10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
1 evőkanál méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
23 csapott evőkanál liszt
1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
9 dl tej
3 tojássárgája
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tejszínhab


A Tejszínes mézes-krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.

Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze gyönyörűen ellensúlyozza az édességét... Isteni, próbáljátok ki!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínes mézes-krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook