Csípős spagetti sült dióval recept
40 perc
A Csípős spagetti sült dióval hozzávalói:
2 személy részére
25 dkg spagetti tészta
3 evőkanál olaj
3 evőkanál szójaszósz
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 cm friss győmbér
5-8 dkg dióbél durvára vágva (nem darált!)
1 teáskanál Erős Pista
A Csípős spagetti sült dióval elkészítési módja:
Az olajon kicsit megpiritjuk az apróra vágott diót. Pár perc alatt kész, szűrőlapáttal kiszedjük az olajból, és félretesszük. A visszamaradt olajban megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Vigyázat! Állandóan kevergetni kell! Hozzáadjuk a szójaszószt és az Erős Pistát. Összekeverjük, kicsit kisebb lángon, hogy a szójaszósz ne füstöljön (2 perc). A sós vízben kifőzött spagettit ráöntjük a szójás szószra. Nagy lángon, állandóan kevergetve összesütjük. Ha kész, megszórjuk a sült dióval.
Nagyon szeretem! Különleges ízű étel, fontos, hogy friss gyömbért használjunk. 90 napos diéta szénhidrátnapjára ajánlom!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. febr. 19. 21:45
A csípős spagetti sült dióval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.