Feketeerdei meggyes kuglóf recept


22 dkg margarin
125 ml tejszín
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek rum
kevés vanília aroma
10 dkg olvasztott csoki
1 üveg (lecsepegtetve) meggykompót
2 ek meggylé
A Feketeerdei meggyes kuglóf elkészítési módja:
A csokit megolvasztjuk. A margarint, cukrot, vaníliás cukrot, vaníliaaromát, rumot habosra keverjük. Egyenként a tojás sárgákkal tovább keverjük krémesre. A sütőporos lisztet felváltva a tejszínnel és meggy lével hozzákeverjük. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe az olvasztott, de már kihűlt csokit belekeverjük. A felvert tojásfehérjét kétfelé véve beleforgatjuk a tésztákba. A végén a sárga tésztába a liszttel megszórt meggyet keverjük. Kanállal váltakozva a kétféle tésztát a formába tesszük. Fehér csoki mázat lehet rácsurgatni díszítésként.
180 fokon 60 percig sütjük. Nekem még 15 perc kellett, a tetejét a végén sütőpapírral lefedtem. Tűpróba ajánlott!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. febr. 18. 18:38
A feketeerdei meggyes kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.