Cseresznyebefőtt (Alkoholos) recept
10 perc
1897 kcal
1 kg cseresznye,
1 darabka fahéj,
1 vaniliarúd,
2 szegfűszeg,
25 dkg cukor,
4 dl gyümölcspálinka.
A Cseresznyebefőtt (Alkoholos) elkészítési módja:
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig mindennap többször megrázzuk, hogy a cukor jól átjárja a gyümölcsöt. 2 hónap múlva fogyasztható.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. júl. 17. 09:53
A cseresznyebefőtt (alkoholos) elkészítési módja és hozzávalói.