Mákos-meggyes muffin - gluténmentes recept
A Mákos-meggyes muffin - gluténmentes hozzávalói:
10 dkg magozott meggybefőtt
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
1/2 teáskanál vanília aroma
2 tojás
20 dkg GM süteménypor/ Emőke/
kb.3 dkg darált mák
1 cs.sütőpor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja, egy kevés leve
6-8 evőkanál tej
A Mákos-meggyes muffin - gluténmentes elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Tojásfehérjéket felverjük. A sárgáját a cukorral, margarinnal,van.aromával habosra keverjük, s hozzáadjuk óvatosan a habot. A sütőporral elkevert, szitált lisztet elkeverjük a mákkal, a fahéjjal, s belekeverjük az előző masszába. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját,fellazítjuk a tejjel, s beleforgatjuk a lecsepegtetett meggyszemeket. Evőkanállal félig megtöltjük a muffinformákat, és 20 perc alatt készre sütjük. Tetejére porcukor kerül, vagy mehet rá fehér csokimáz is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 24. 23:34
A mákos-meggyes muffin - gluténmentes elkészítési módja és hozzávalói.