Belevele meggyes recept
A Belevele meggyes hozzávalói:Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
25 dkg tehéntúró
1 üveg kimagozott meggybefőtt
4 dl tej
2 tojás
10 dkg margarin
2 púpozott teáskanál sütőpor
1 citrom lereszelt héja
1 mokkáskanál só
1 csomag vaníliás cukor
A Belevele meggyes elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A tojást habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejet, és az egészet egyenletesen a tésztára öntjük Érdemes egy hurkapálcával jól megszurkálni a tésztát, hogy a lukakon keresztül a tejes-tojásos massza lefolyhasson. Végül rámorzsoljuk a margarint, és előmelegített sütőben először nagylángon, majd tíz perc után csökkentve a hőmérsékletet még fél órát sütjük
Szeleteléskor esetleg kicsit lisztes lehet a süti alja, de ettől az élvezeti értékéből még nem veszít.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. ápr. 4. 19:32
A belevele meggyes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.