Raffaelló torta recept
A Raffaelló torta hozzávalói:10 tojás
50 dkg cukor,
4 evőkanál liszt,
3 evőkanál kakaó(Főzős)
15 dkg kókuszreszelék,
15 dkg darált dió,
1 sütőpor,
1 vaníliás cukor,
1 vaníliás puding (Főzős)
3 dl tej,
25 dkg margarin,
A Raffaelló torta elkészítési módja:
Fehér tészta 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk,15 dkg cukorral,majd 15 dkg kókuszreszeléket,2 evőkanál lisztet,fél cs sütőport összekeverünk, beleforgatjuk a habba óvatosan,majd.Sütő papírral bélelt tepsiben sütjük előmelegített sütőben,közepes lánggal,kb 15 perc. Barna tészta: 5 tojásfehérje kemény habbá verünk 15 dkg cukorral,majd 15 dkg darált diót,3 evőkanál (főzős)kakaóport,2 evőkanál lisztet,és fél cs sütőport összekeverünk,és óvatosan beleforgatjuk.Ugyanúgy sütjük mint a másik lapot. Krém: 10 tojássárgáját,20 dkg cukorral,1 cs vaníliás cukorral nagyon jól kikeverünk,majd 1 cs pudingport(főzős)3 dl tejet,adunk hozzá,majd állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk.Ha kihűlt,25 dkg margarint beledolgozunk apránként. A kókuszos tésztát ketté vágjuk,és rákenjük a krém egyharmad részét.Rárakjuk a kakaós lapot,erre megint krém jön.Rárakjuk a kókuszos lapot,és kívülről bekenjük a maradék krémmel.Csokidarával megszórjuk! Kicsit drága,de isteni finom!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2009. ápr. 4. 17:34
A raffaelló torta elkészítési módja és hozzávalói.