Bácskai gombócleves recept
A Bácskai gombócleves hozzávalói:30 dkg főtt áttört burgonya,
15 dkg liszt,
5 dkg zsir
3 tojás,
örölt bors,
reszelt szerecsen dió
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy hagyma
pirospaprika
20 dkg sárgarépa
1 cs.leveszöldség
20 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
örölt bors
reszelt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
A Bácskai gombócleves elkészítési módja:
A burgonyából ,lisztből,tojásból,a zsírral borssal,szerecsendióval tésztát készitünk,és diónyi gombócokat formálunk.A kockára vágott szalonnát megsütjük,hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,és megpároljuk.Megszórom pirospaprikával,kb 1 dl vizzel felengedem,és jól összeforralom.Belerakom a kockára vágott zöldségeket,a karikára vágott kolbászt,vegetát.Felengedem vizzel,és ha forr,belerakom a gombócokat.Borssal, szerecsendióval,fokhagymával ízesitem.Végül megszórom a petrezselyemmel.
Van amikor csak vegetával készitem!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2009. jan. 31. 21:45
A bácskai gombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.