Tepsis burgonya (mexikói) recept
A Tepsis burgonya (mexikói) hozzávalói:1,5 kg burgonya
1 db zsemle
2 fej vöröshagyma
3 db tojás
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
1 csapott evőkanál fűszerkeverék: vegeta, virgin v. delikát
3 evőkanál tejföl
1 db lehéjazott kemény paradicsom
1 kis doboz kukorica konzerv
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
A Tepsis burgonya (mexikói) elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A szalonnát kis kockára vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a zsemlét és a burgonyát, megszórjuk borssal, szerecsendióval, vegetával, 5 percig pirítjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. Rászórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricát, a kis kockára vágott paradicsomot, - befedjük a tejföllel, tojással elkevert reszelt sajttal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt arany színűre sütjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 18. 17:16
A tepsis burgonya (mexikói) elkészítési módja és hozzávalói.