Tejfölös-vajas-sajtos pogácsa recept
A Tejfölös-vajas-sajtos pogácsa hozzávalói:30 dkg finomliszt
25 dkg teavaj
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál 20 %-os tejföl
2 db natúr v. tejszínes háromszögletű sajt
Tetejére:
1 db tojás sárgája
1 evőkanál tej
5 dkg reszelt sajt
A Tejfölös-vajas-sajtos pogácsa elkészítési módja:
A tejfölt elkeverjük a cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, összedolgozzuk a sajttal, vajjal, élesztős keverékkel. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen 30 percig kelesztjük, majd hozzáadva a sót, - ismét átgyúrjuk. 1 cm vastagságra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírral kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk, tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal és 30 perces kelesztés után 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép arany színűre megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. okt. 15. 06:32
A tejfölös-vajas-sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.